Pastorale eenheid Sint-Franciscus
Hoogstraten-Rijkevorsel

Leden van het team

intro vierdezondag3

Bart

Bart Rombouts is waarschijnlijk de man die door de meeste mensen gekend is; hij was immers al pastoor in 5 parochies van onze toenmalige federatie. Bart is opgegroeid in Wechelderzande maar heeft nog familiebanden met Hoogstraten en Meer. In 2000 werd hij priester gewijd en begon hij als onderpastoor in Geel. Zijn taak in Geel breidde uit toen hij daar aangesteld werd in 4 parochies.

dries

Dries

Dries de Bakker: is afkomstig van Berlaar maar de liefde en het werk brachten hem eerst naar Hoogstraten en later naar Rijkevorsel.
Van 2000 tot 2008 was hij jeugdpastor bij ons en nadien, toen deze functie werd afgebouwd vanuit het bisdom, bleef hij nog actief werkzaam in de jongerenpastoraal, bij IJD; de interdiocesane Jeugddienst.

luc

Luc

Luc Vinkx: groeide op aan Groot Eyssel, waar Meer, Meersel-Dreef en Meerle naadloos in elkaar overgaan.
Te Meerle ontplooide hij zich als Chiroleider in een dynamische Chirogroep Sint-Jan.
In 1990 huwde hij met Gerd Christiaensen uit Minderhout en zij vestigden zich te Wortel. Drie jaar later verhuisden zij naar Minderhout. Hier kregen ze vijf telgen, waarvan er al drie ‘op kot’ zitten.

sofie

Sofie

Ik ben Sofie Poffyn, 28 jaar en ik woon in Overbroek (Brecht). Ik heb een dochtertje van 7 jaar, Lien. Ik ben opgegroeid in een gelovig gezin. Mijn ouders doen al van voor mijn geboorte vrijwilligerswerk in de pastoraal. Al van kindsbeen af ging ik mee op catecheseweekend dat mijn ouders begeleiden.

intro fratelli

Ton

Sinds begin oktober 2018 heb ik, Ton Jansens, de verantwoordelijkheid voor financieel en materieel beheer in de pastorale eenheid op mij genomen.
Voor velen van jullie ben ik onbekend, dus kort even voorstellen: ik woon in Wortel, ben getrouwd en heb twee dochters die reeds enkele jaren uit huis wonen.

jan

Jan

Jan Leemans: is afkomstig van Meer en was in zijn jonge jaren in Minderhout actief als begeleider binnen KSJ. Hij werkte 3 jaar als provinciale vrijgestelde voor KSJ Antwerpen.
Hij is afgestudeerd als regent wiskunde – fysica – godsdienst maar heeft vooral het vak godsdienst gegeven op het VTI Spijker. Hierdoor was hij op deze school ook lid van het pastoraal team.