De werkgroep Broederlijk Delen van de pastorale eenheid wil ook in 2023 de campagne van Broederlijk Delen ondersteunen.
Meer informatie over de campagne lees je hier.

Je kan Broederlijk Delen financieel steunen met de aankoop van een narcis of een afhaalmaaltijd te bestellen. Wil je meer weten over de projecten in het campagneland Guatemala, neem dan deel aan één van de wandelzoektochten of kom naar de info-avond.

 

Narcissenverkoop

Wie houdt er niet van een beetje lente in huis? Koop een potje narcissen voor de prijs van € 5,00 en breng wat kleur in huis!
Tegelijkertijd steun je Broederlijk Delen want DELEN doet goed. De potjes kan u afhalen in uw eigen parochie in het weekend van 11-12 maart 2023.

Bestellen kon ten laatste tot dinsdag 28 februari!

 

Solidaire afhaalmaaltijd

We bieden een specialiteit uit Guatemala aan voor de prijs van € 14,00. De maaltijd kan afgehaald worden op zondag 2 april.
Bestellen kon ten laatste tot woensdag 22 maart!

Ten laatste op woensdag 29 maart ontvang je een e-mail waarin je kan lezen waar en wanneer je de maaltijd kan afhalen.

 

Wandelzoektocht

Graag nodigen we je ook dit jaar opnieuw uit om op wandel gaan. Tijdens de wandeling zal je vooral Guatemala beter leren kennen en wat Broederlijk Delen daar nu net doet. Leuke opdrachten worden afgewisseld met informatie, een zoektocht, raadsels oplossen… Met andere woorden: voor ieder wat wils!
Onder al de deelnemers wordt rond Pasen een verrassingspakketje verloot!

Deze wandelzoektocht wordt in verschillende parochiekernen georganiseerd. Routes en startplaatsen kan je (later) hier terugvinden.
Je gaat naar één van de startplaatsen en scant daar de QR-code waardoor je bij het eerste deeltje terecht komt. Nadien word je verder gestuurd met opdrachten.

 

Info-avond

Guatemala: een land vol kleur, warmte en rijkdom … maar niet voor iedereen.
Dit land is in de pastorale eenheid uitgekozen als campagneland voor Broederlijk Delen 2023.
Betty Goossens brengt een kort reisverslag over haar inleefreis.
Hoogstratenaar Fons Huet werkt al vele jaren als ontwikkelingshelper in Guatemala. Familieleden van Fons en leden van de werkgroep “Sa'taq'a” brengen een boeiende getuigenis over zijn werk en schetsen ons een beeld van de cultuur en levensomstandigheden in dit mooie land.
De werkgroep diaconie richt deze info-avond in samen met Davidsfonds Rijkevorsel.
Van harte welkom op dinsdag 7 maart om 19.30 u. in zaal Forsela (boven de bibliotheek in Rijkevorsel – Hoogstraatsesteenweg 19)

 

Bekijk hier de flyer.