sofie

Ik ben Sofie Poffyn, 28 jaar en ik woon in Overbroek (Brecht). Ik heb een dochtertje van 7 jaar, Lien. Ik ben opgegroeid in een gelovig gezin. Mijn ouders doen al van voor mijn geboorte vrijwilligerswerk in de pastoraal. Al van kindsbeen af ging ik mee op catecheseweekend dat mijn ouders begeleiden.

Vanaf dat ik mijn eerste communie gedaan had, ging ik aan de slag als misdienaar voor een aantal jaren. Ik was ook lid van het kinderkoor en begeleidde hen later op klarinet. Nu nog begeleid ik regelmatig de zang in de kerk met mijn klarinet. Vanaf mijn 12 jaar zit ik al bij de plussers. Eerst als lid, daarna als leiding en ondertussen hoofdleiding.

 

Toen ik 16 jaar was, ben ik begonnen met actief vormselcatechese geven. Sinds 4 jaar ben ik binnen onze parochie, Sint-Willebrordus Overbroek, de eindverantwoordelijke voor vormselcatechese. Een aantal jaar geleden zijn we binnen de catechese, eerste communie en vormsel samen, gestart met familiezondagen. Vier keer per jaar organiseren we catechese voor alle communicanten en vormelingen tezamen met hun gezin, familie en de parochianen. Iets wat we samen met ons team vormgegeven hebben en dat heel goed draait. Een paar jaar geleden is hier in Brecht-Wuustwezel een pastorale eenheid opgestart, wat ik op de voet heb ik kunnen volgen aangezien mijn moeder daar teamlid van is. Binnen de pastorale eenheid Elia zit ik ook in de werkgroep vormselcatechese.

 

Daarbuiten speelt muziek in mijn leven een belangrijke rol. Ik ben al 20 jaar actief bezig met muziek. Eerst door zelf notenleer- en klarinetles te volgen. Gevolgd door het spelen in harmonie De Eikel in Brecht. Ondertussen hebben we daar opnieuw een jeugdwerking opgestart waarbinnen ik op vrijwillige basis notenleer- en klarinetlessen geef. Ook bij de harmonie verricht ik het nodige werk en ondersteun ik de dirigent. Om dit alles goed vorm te kunnen geven, ben ik ook lid van het bestuur.

Ik heb zowel een diploma als leerkracht secundair onderwijs (vakken Rooms-katholieke godsdienst en wiskunde) als een diploma als leerkracht lager onderwijs. Ik ben de afgelopen jaren werkzaam geweest als leerkracht katholieke godsdienst en wiskunde, voornamelijk in de eerste graad middelbaar. Ik heb ondertussen al in verschillende scholen gestaan. Op deze wijze heb ik me nog een beter beeld kunnen vormen van wat er tegenwoordig nog leeft bij de jongeren dat te maken heeft met geloven en godsdienst, al dan niet de katholieke godsdienst.

In september start ik met de opleiding pastoraal handelen. Ondertussen krijg ik de kans om hier in de pastorale eenheid nog wat extra ervaring op te doen. Een kans die ik met beide handen aangenomen heb en waar ik ten volle gebruik van zal maken.

 

vragen       sitemap       webmaster

© Pastorale Eenheid Sint-Franciscus 2022