Elk jaar verliezen tienduizenden landgenoten een geliefde

Dit was de titel van het hoofdartikel van de editie van Kerk&Leven op 14 augustus 2019.
Er werd gemeld dat maar liefst 40.000 Belgen per jaar weduwe of weduwnaar worden en dan zijn in deze cijfers enkel de gehuwden meegerekend. Vaak is het verlies van de partner dan ook enorm, zowel op emotioneel vlak omwille van het levenslange gemis maar ook op administratief vlak.

Vanuit de werkgroep ‘zorg om mens en wereld’ van onze pastorale eenheid Sint Franciscus – samen Kerk in Hoogstraten en Rijkevorsel, hopen we volgend werkjaar dieper in te gaan op dit gegeven en werk te maken van een betere rouwzorg. We zoeken samen met Manu Keirse naar antwoorden op onderstaande vragen.

Hoe spreken we hen aan?
Hoe steunen we hen?
Hoe kunnen we hen dragen in hun verdriet?

ManuKeirseLezing over rouwzorg
door Manu Keirse, gespecialiseerd in hulp bij het omgaan met rouw en verlies.

Op maandag 14 oktober 2019 om 20.00 u. in Zaal PAX – Dr. Versmissenstraat 3 - Hoogstraten

Voor wie? Elke geïnteresseerde is van harte welkom; zowel individueel als vanuit een vereniging

De inkom is gratis.

Graag vooraf inschrijven omwille van praktische organisatie. Dit kan via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij Greet Uydens: 0471 06 31 18. Bij hen kan je ook terecht voor meer informatie over deze activiteit.

 

vragen       sitemap       webmaster

© Pastorale Eenheid Sint-Franciscus 2019