Op 28 mei 2022 vond in de Sint-Salvatorkerk van Meerle een feestelijke viering plaats ter gelegenheid van de pensionering van Fons Soontjens.

Namens het team van de pastorale eenheid sprak Bart Rombouts een dankwoord uit.

Beste Fons, wij staan erop om ook als team van de pastorale eenheid een woordje tot jou te richten vanavond. Twee woorden mogen klinken: proficiat en dankjewel. Enkele maanden geleden ben jij 80 geworden. Je zou dat niet zeggen. Want jij blijft sportief. Voor een priester of beter ‘actief priester’ is dit de leeftijd dat hij met pensioen gaat. Dat wil echter niet zeggen dat jij vanaf nu werkloos bent. Je blijft immers actief als meewerkend priester in onze pastorale eenheid Sint-Franciscus. En daar zijn wij jou dankbaar voor. Nog eens proficiat met jouw verjaardag en pensioen én dankjewel voor alle inzet.

Ik leerde jou reeds kennen, vooraleer ik naar Hoogstraten kwam, als pastoor van Meer. Daar wonen immers vele leden van mijn familie. Vanaf 2011 mochten we dan nauwer samenwerken. Jij was toen federatiecoördinator. Die fakkel gaf je echter na enkele jaren graag door aan Greet Uydens. Het typeert jou dat je niet klerikaal bent en de mensen graag breed betrekt in verantwoordelijke taken. Zowel in Meerle als Meer zijn er nog steeds vele vrijwilligers die mee de kar trekken. Dat vind jij belangrijk. Als pastorale eenheid hebben wij die vrijwilligers broodnodig om de Kerk van morgen verder uit en op te bouwen. Structuren, daar word jij niet gelukkig van. De verbondenheid met mensen daarentegen proef je graag. Wellicht heb je die ingesteldheid meegebracht uit Guatemala? Daar ga jij jaarlijks opnieuw naartoe.

Fons, bij een viering als deze horen geschenken. Luc Vinkx zal ze u namens de pastorale eenheid overhandigen. Wij wensen jou in de geest van Sint-Franciscus ‘Vrede en alle goeds’ én geven jou ook graag een warm applaus!

Bart Rombouts

vragen       sitemap       webmaster

© Pastorale Eenheid Sint-Franciscus 2022