Artikelindex

Parochieblad Kerk en Leven

Ons parochieblad wordt wekelijks aan huis bezorgd. Alles wat leeft rond ‘levend geloof en gelovig leven’ in de parochies van Meer, Meerle en Meersel-Dreef krijgt hier een plaatsje.

De eerste vierbladzijden geven een beeld van de verschillende aspecten van het leven in onze parochiegemeenschappen (liturgie, vorming, vrijwilligerswerk, verenigingsleven, enz.). Maar het parochieblad is meer: interessante artikelen over geloofsbeleving en samenleving, dichtbij en veraf, komen aan bod. Ook nieuws uit onze pastorale eenheid en het bisdom Antwerpen  komen aan bod. Het is een blad dat waard is om gelezen te worden, elke week opnieuw.

Abonneren kan via de kapelaan, pater Luk, tel. 03 315 70 30 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Zangkoor

Ons zangkoor, het Mariakoor, is opgericht in 1969 en nog altijd zijn er enkele leden van toen ook nu nog lid.

Elke week tijdens de Hoogmis en ook bij bijzondere vieringen ter gelegenheid van de feestdagen verzorgt het koor de zang en maakt daardoor mede de eucharistieviering tot een echte viering.

Ook bij begrafenissen van eigen parochianen of “mensen buiten” die veel voor onze parochie betekend hebben, verzorgen zij de gezangen en proberen zo de overledene een warm en hoopvol afscheid te bieden en op die manier een stukje van het verdriet van de getroffen familie kunnen helpen dragen.

Wie graag zingt kan zich aansluiten bij ons koor. Door je stem kun je zo veel mensen een goed gevoel kunt geven.

Repetitie: Elke maandag na de H. Mis van 19.00 u. komen we samen in de sacristie voor onze repetitie die ongeveer tot 21.00 u. duurt.
Dirigent: Ons koor wordt geleid door broeder Xavier.
Begeleiding: Wij worden op het orgel begeleid door Frans Jozef Witteveen.
Contactpersoon is broeder Xavier die ook onze koster is. tel. 03/315.70.30


Lectoren

De lector heeft binnen de viering een belangrijke rol. Met een duidelijke stem leest hij heel wat teksten en kondigt hij de liederen aan. Om de teksten goed te brengen, wordt er verwacht dat de lector van te voren alles doorneemt. Hij krijgt hiervoor de teksten aangereikt. Zo kan de viering voor de lector en de mensen zonder verrassingen verlopen. De lectoren hebben allen een vaste H. Mis. Wij zijn deze mensen dankbaar omdat ze door hun bijdrage de viering helpen dragen en er mede voor zorgen dat de mensen er deugd aan hebben.

De contactpersoon voor de lectoren is pater Luk, kapelaan.

vragen       sitemap       webmaster

© Pastorale Eenheid Sint-Franciscus 2020