Categorieën
Eerste communie

Eerste communie-catechese

Samen gaan we op weg naar de eerste communie, de eerste keer dat je dat speciale stukje brood mag krijgen. De hostie (een moeilijk woord voor dat stukje brood) is heel bijzonder, want Jezus komt daarin heel dicht bij jou. Als jezus dicht bij jou komt, dan kan je met Hem praten zoals nooit tevoren en daarom is dat zo een belangrijk stukje brood! Hij wil heel graag bij jou zijn en wij hopen dat jullie ook samen bij Hem willen zijn.

Om dat goed te begrijpen willen we ons voorbereiden door eens te kijken wat die jezus allemaal heeft gedaan. Zo gaan we ontdekken wat het betekent dat we Hem Zoon van God noemen, wat hij gedaan heeft op een speciaal feest en waarom we samen aan tafel moeten gaan van Jezus.

We zitten nog volop met Corona… Daarom kunnen we niet vaak samen afspreken en gaan we met het boekje ‘Wat een geluk’ aan de slag. Jullie gaan samen als gezin zeven keer teksten uit de Bijbel lezen en opdrachten maken. We hopen ook dat we snel terug in de kerken kunnen om samen te bidden en dicht bij jezus te zijn.

Deze stappen en inleidingen worden gemaakt door Jobbe Janssen en Sofie Poffyn, parochie-assistenten van onze pastorale eenheid. Als je inhoudelijke vragen hebt, kan je altijd bij hen terecht via het contactformulier. Niet elke parochie zal dezelfde opdrachten doen of deze op dezelfde manier moeten indienen, houd daarom deze website goed in de gaten.

We wensen jullie veel succes!

Vrede en alle goeds!

Werkgroep catechese

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.